mandag 3. november 2014

Music To Make You Smile - mørketidsspesial

I've compiled a new playlist for Norwegian streaming service WiMP, featuring 100 songs that should make you smile. It helps during the winter months, trust me. Below is the text I wrote in Norwegian (Hello, Google Translate!) and of course a link to the actual music.
Mørketid, schmørketid... Høstmørket er her, og snart er det enda dypere vintermørket over oss. Det betyr ikke at vi bare trenger å fyre opp i peisen, åpne rødvinsflaska og mure oss inne med dystre og melankolske låter med for øvrig utmerkede artister som Nick Drake, Joni Mitchell eller Nick Cave. Vi går like gjerne i motsatt retning.
De siste tre årene har jeg lagt ut temalisten Music To Make You Smile på forsommeren for å feire den lyse, fine tida - med til dels florlett, happy feelgoodmusikk. Men så slo det meg at det kanskje er nå vi trenger noen musikalske lykkepiller for å holde den kalde, fine tida på en armlengdes avstand. Det hender jo at det er litt OK.
Av de 100 låtene på lista er de aller fleste udiskutable feelgoodlåter, men jeg har også lagt inn noen få sanger som er mer melankolske og dvelende - og triste. Det disse likevel har felles er at de er såpass positive og oppstemte at de fortjener en plass her. Så hvis du stusser over at Lars Beckstrøm synger om bekjente som dør i "Drøm" eller at fortellerstemmen i Fountain Of Waynes vakre "Hackensack" låter litt sørgmodig når han synger til barndomskjæresten, er det altså en tanke bak.
Nok om det. Nå er det bare å skru på musikken og la solskinnet falle inn i øregangene dine. Her er mer enn seks timer med udiskutabel glede i Music To Make You Smile-redaksjonens eksklusive "mørketidsspesial". Kos deg!
Listen (WiMP)

Spotify

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar